tiistai 2. kesäkuuta 2009

Max ja Isaac


Leena Parkkisen kirjaa Sinun jälkeesi, Max on sanottu kevään kirjalliseksi tapaukseksi, ja sitä se on. Loistavaa tarinan kerrontaa ja kaunista, mukaansatempaavaa kieltä. Kirja on Parkkisen esikoinen. Uskaltaa povata, että tästä kirjailijasta kuullaan vielä ja paljon.

Kirjan päähenkilöt ovat siamilaiset kaksoset Max ja Isaac. He syntyvät 1800-luvun lopulla ja elävät nuorta aikuisuutta 1920 luvulla. Kirjassa kerrotaan lomittain heidän lapsuudestaan ja aikuisuudestaan.

Pojat ovat vielä lapsia, kun heidän tätinsä myy heidän sirkukseen. Heistä tulee tanssijoita. Sirkusympäristö antaa Parkkiselle mahdollisuudet kertoa mitä ihmeellisimmistä ihmisistä kuten tiikerien ja leijonien kesyttäjästä Maximesta, jonka vuoteessa pojat viihtyvät kuin äidin sylissä.

1920-luvulla pojat ovat kieltolain aikaisessa Helsingissä. He tutustuvat kauniiseen venäläiseen Iirikseen, joka on yhtä vieras elämässään kuin pojat omassaan. Kirja tuo mieleen HBO:n televisioon tuottaman sarjan Carnevale. Kirjassa 1920-luvun henki on aito ja elävä.

Tätä kirjaa voi suositella lämpimästi kenelle tahansa. Kertakaikkiaan upeaa luettavaa.

6 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta! Laitanpa nimen ylös.

iidamari kirjoitti...

Luulenpa, Elegia, että pitäisit tästä. Loistavaa kaunokirjallista tekstiä, ei puhekieltä, ei murretta. Kävin katselemassa blogejasi, upeita kuvia, valtavasti mielikuvitusta.

Satu kirjoitti...

Hei! Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa ja saanut monia kiinnostavia lukuvinkkejä. Tässäpä taas yksi lisää! Vielä kun ehtisin joskus niihin asti, mulla on hyllyssä jatkuvasti sen verran pitkä lukujono... Mutta mihinkäs tässä on kiire, onneksi hyvät kirjat eivät vanhene! :)

Elegia kirjoitti...

Iidamari, kiitokset kehuista! :)

Max ja Isaac on hankintalistalla, mutta vielä ei ole tarttunut käteen. Mutta onneksi kirjat eivät tosiaan vanhene (kuten Satu tuossa mainitsi) :)

iidamari kirjoitti...

Juuri niin: hyvät kirjat eivät vanhene. Ja vaikka lukisi kaiken aikaa, valtavasti jää hyvää lukematta. Siksi olenkin opetellut jättämään kesken kirjat, jotka alkavat tökkiä syystä tai toisesta.

Satu. Käväisin blogissasi ja huomasin, että olit kahlannut urhoollisesti Rikoksen ja rangaistuksen. Nostan hattua. Itse luin joskus nuoruudessa, nyt en jaksaisi enää ryhtyä siihen urakkaan, vaikka se maailman valiokirjallisuutta onkin.

Elegia. Ei se ollut kehuja, vaan aitoa ja rehellistä ihailua. :)

文章 kirjoitti...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,85cc免費影片,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,自拍