maanantai 30. maaliskuuta 2009

Mies järvessä


Arnaldur Indridasonin Mies järvessä on loistava dekkari. Kerronnasta on hävinnyt kaikki tyhjä hämmentäminen, joka vaivasi minua Indridasonin kirjassa Ääni kuin enkelin. Mies järvessä on selkeää ja jäntevää kerrontaa.

Juoni on erinomaisen hyvä, ja se kantaa vahvana alusta loppuun. Ja tarina kokonaisuudessaan hyvin mielenkiintoinen, henkilöt uskottavia ja sympaattisia - ihan oikeita ihmisiä.

Rikos, jota tutkitaan on murha, mutta sillä ei taaskaan mässäillä, siitä pidän ihan erityisesti. Mitä muuta hyvältä dekkarilta, tai miltä tahansa hyvältä kirjalta voisi vaatia?

Varasin jo kirjastosta Indridasonin Talvikaupungin. Kummallista kyllä, meidän kirjastossamme ei ole hänen Haudanhiljaistaan. Täytynee varata se naapurikaupungista.

4 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Olen myös dekkarien ystävä. kiitos uusista vinkeistä. Tosin en kerkeä nyt lukemaan dekkareita, koska olen päättänyt lukea kirjoja omasta hyllystä.

iidamari kirjoitti...

Kiitos kommentista. Niinhän se on, että aika aikansa kutakin. Minulla on nyt dekkareiden aika. Elämä on tällä hetkellä niin levotonta, että en jaksa keskittyä muuhun kirjallisuuteen. Mutta on hieno, että löytyy niin paljon hyviä dekkareita.

Minullakin on kirjahyllyssä paljon lukemattomia kirjoja. Ajattelin, että luen ne sitten, kun jään eläkkeelle, mutta tässä sitä ollaan.

Nykyisin harkitsen aika tarkkaan, kun ostan uusia kirjoja. Ostankin etupäässä semmoisia, jotka luen ensin kirjastosta ja jos ne ovat todella hyviä, hankin ne hyllyyni. Viimeisin ostos taitaa olla Sofi Oksasen Puhdistus, jonka ostin heti sen ilmestyttyä.

Elegia kirjoitti...

Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta. Onko tämä itsenäinen teos vai osa jotain sarjaa? Täytyy laittaa nimi ylös, en ole tästä ennen kuullutkaan.

iidamari kirjoitti...

Heippa Elegia ja kiitos kommenteistasi. Kyllä tämä on ihan itsenäinen kirja niin kuin muutkin Indridasonin dekkarit.

Olen nyt lukenut kirjat: Ääni kuin enkelin, Räme ja Mies järvessä. Tänään lainasin Talvikaupungin ja varasin naapurikaupungista Haudanhiljaisen.

Taitaa olla niin, että Indridasonin kaikki kirjat on palkittu moneen otteeseen; jotkut ovat saaneet Brittien Kultaisen tikarin ja jotkut on palkittu Lasiavaimella Pohjoismaiden parhaina dekkareina. Myös Martin Beck -palkinnon ne ovat saaneet. Ja ihan syys minunkin mielestäni.