keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Kertészit keskenTaas jäi pari kirjaa kesken, molemmat Imre Kertésziltä: Kaleeripäiväkirja ja Lopetus. Sentään Nobel-kirjailija, mutta ei iskenyt tulta, ei sitten yhtään.

Aloitin ensin Kaleeripäiväkirjan. Luin parikymmentä sivua ja lopetin. Kyse on jonkinlaisesta mietekokoelmasta, jossa monet teksteistä viittaavat Kertészin kirjoihin, joita en ole lukenut. Tämäntyyppinen kirjallisuus ei ole minun alaani, mutta yksi hyvä ikimuistoinen lause sieltä jäi: se, miten Hemingway oli sanonut, että "joskus minulla on sellainen onni, että kirjoitan paremmin kuin osaan". En ihan sanatarkasti muita, mutta tähän tapaan.

Sitten hain kirjastosta Lopetuksen, josta olen lukenut kiittäviä arvosteluja. Meni kovasti yli ja ohi. Varmasti viisas kirja, ja viisaita ja hyviä kirjoja minäkin etsin, mutta sellaisia viisaita, jotka antautuvat lukijalle huomattavasti helpommin kuin Lopetus.

Minun Kertész-kiintiöni taisi mennä täyteen. Nyt luen hyvää vauhtia Barack Obaman muistelmateosta.

4 kommenttia:

Teresita kirjoitti...

Hei, osuin blogiisi loikkiessani lukulinkeistä toisiin. Laitoin linkin tänne myös omaan blogiini (jos ei haittaa); on aina mielenkiintoista lukea muiden lukijoiden kommentteja kirjoista. Ja myös siitä, että kirja voi joskus jättää kesken, jos se ei vain iske!
Obaman teosta katselin itsekin kirjakaupassa, kiinnostaisi kyllä kovasti. Paljon on vaan lukemattomia hyllyssä, joten pitänee paneutua niihin ensin ja palata tähän myöhemmin!

iidamari kirjoitti...

Heippa. Pistin blogisi tuonne blogilistaani, kai se sopii sinulle? En ole vielä ehtinyt kuin vilkaista sitä, mutta käyn tutkimassa sitä lähiaikoina.

Luitko tämän päivän Hesarista Obaman kirjan arvostelun? Otsikko taisi olla, että maailma menitti hänessä kirjailijan.

Minäkin olen viihtynyt oikein hyvin hänen kanssaan. Lisää sitten, kun olen lukenut loppuun.

Teresita kirjoitti...

En ole tämän päivän Hesaria vilkaissutkaan, mutta pitääkin kaivaa juttu esiin. En yhtään ihmettele otsikkoa, sillä jos hän kirjoittaa omat puheensakin, täytyy kirjoissakin olla jotain keskivertopolitiikkoa suurempaa.
Kiinnostuin yhä enemmän kirjasta :)

Blogin linkitys sopii oikein hyvin!

文章 kirjoitti...

avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,AV女優