maanantai 12. huhtikuuta 2010

Lisää Ishiguroa


Huono tilanne, nyt olen lukenut viimeisenkin suomennetun Kazuo Ishiguron kirjan. Silmissä siintävät vuoret on yhtä kiehtova kirja kuin muut Ishigurot.

Päähenkilö on Etsuko, japanilainen nainen, joka asuu Englannissa. Hän muistaa väkevinä takautumina yhä uudestaan sen kuuman, sodanjälkeisen kesän Nagasakissa, kun hän odotti ensimmäistä lastaan. Tunnelma on kuin unesta. Etsukolla on erikoinen ystävätär Sachiko ja tällä vielä erikoisempi tytär Mariko. Sachiko toivoo, että hänen alkoholisoitunut amerikkalainen miesytävänsä veisi hänet ja Marikon Amerikkaan, pois Nagasakista.

Keskeinen henkilö on myös Etsukon appi, Ogata-San, josta tuntuu, että hänen elämäntyönsä poljetaan lokaan. Myös poika Jiro vieraantuu isästään. Tässä kohdin teemat ovat hyvin paljon samoja kuin Menneen maailman maalarissa.

Silmissä siintävät vuoret on Kazuo Ishiguron ensimmäinen kirja. Se ilmestyi vuonna 1982 ja sai ilmestyessään Winifred Holtby- ja Whitebreadin Vuoden kirja -palkinnot.

Upea kirja, yhtä upea kuin kaikki muutkin Ishigurot. Nämä kirjat hankin kirjahyllyyni.

3 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Innostuin näistä Ishiguroista luettuani kaikki kirjoituksesi niistä. Tilasin pari hänen kirjaansa juuri Amazonista. Ovat tosin englanninkielisiä, joten toivon ettei tyyli ole ihan kamalan vaikeaa :)

iidamari kirjoitti...

Kiitos kommentista, Elegia. Minäkin olen hankkinut Ishiguroja, tosin suomenkielisiä. Kerrohan sitten, mitä pidit kirjoista ja mistä pidit eniten.

Anonyymi kirjoitti...

Great blog- really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...
cheap flights to bali
flights to bali
bali flights