perjantai 16. huhtikuuta 2010

Että hän muistaisi saman


Elina Hirvosen Että hän muistaisi saman on pieni suuri kirja. Siinä on vain 158 sivua, mutta joka sivu täyttä asiaa.

Kirja kertoo päähenkilönsä Annan yhdestä päivästä. Sinä päivänä äiti soittaa ja sanoo, että mielisairaalassa oleva veli Joona kaipaa sisarta; epäilee, ettei tämä enää välitä hänestä. Soitto saa Annan mielen myllerrykseen, jossa hän käy läpi omaa ja myös amerikkalaisen poikaystävänsä Ianin menneisyyttä.

Molemmilla on kipeä lapsuus. Ianin isä on särkynyt Vietnamissa. Annan tarinan alkupiste on sodasta palannut isänisä, jolta Annan isä, poikanen vasta, joutuu suojelemaan äitiään kirves kädessä. Väkivalta on läsnä myös Annan nykyisyydessä: taustalla on Word Trade Center ja syyskuun 11. päivä sekä Irakin sota, jonka vastaiseen mielenosoitukseen Anna, Ian ja Joona osallistuvat.

Elina Hirvonen ei selittele turhia, hänen kerrontansa on niukkaa ja kaunista. Kieli on hyvin hallittua, mutta se virtaa vapaasti, siinä ei ole tippaakaan tehdyn makua. Erinomainen kertoja. Odotan innolla hänen uutuuttaan. Olen jo varannut sen itselleni kirjastosta.

Ilmestyessään vuonna 2005 Että hän muistaisi saman oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Kirja on käännetty ainakin seitsemälle kielelle ja se on saanut erityisen myönteisen vastaanoton muun muassa Yhdysvalloissa.

6 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Tämä pitääkin laittaa haluttavien listalle!

文章 kirjoitti...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,85cc免費影片,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,自拍

Reeta Karoliina kirjoitti...

Se Hirvosen uutuuskin on loistava kirja! Mutta ihan hirveän surullinen.

iidamari kirjoitti...

Heippa Elegia. Pistä vaan listalle, en usko, että petyt. Kerro sitten, mitä mieltä olit.

iidamari kirjoitti...

Kiitos kommentista Reeta Karoliina ja kiitos tuosta, mitä kerroit Hirvosen uutuudesta. Se on listallani ja luen sen, kunhan saan Saramagon loppuun.

Anonyymi kirjoitti...

Great blog- really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...
cheap flights to jakarta
flights to jakarta
jakarta flights