perjantai 19. maaliskuuta 2010

Me orvot


Kazuo Ishiguron Me orvot on kertakaikkiaan upea lukukokemus. Moneen kertaan kiitin kohtaloa siitä, että se johdatti minut tämän loistavan tarinankertojan kirjojen luokse. Vertasin Ishiguron kertojan taitoja nuoruuteni rakkauteen John Steinbeckiin ja muutama vuosi sitten löytämääni ruotsalaiseen Kerstin Ekmaniin.

Me orvot kertoo kuuluisasta rikosetsivästä Christopher Banksista, joka syntyi Shanghaissa, mutta muutti vanhempiensa kadottua Englantiin. Aikuisena hänen on pakko palata lapsuudenmaisemiinsa selvittämään, mitä hänen vanhemmilleen tapahtui. Nyt Shanghaissa on sota ja kaiken hävityksen keskellä hän tapaa myös lapsuudenystävänsä Akiran.

Upea kirja, jonka kaari notkahti hieman loppupuolella, mutta kokonaisuudessa se ei haittaa vähääkään. Suosittelen kaikille hyvän kertomakirjallisuuden ystäville.

3 kommenttia:

Zephyr kirjoitti...

Ishiguro on loistava kirjailija! Blogikirjoituksiasi luettuani tekeekin jo mieli lukea Me orvot uudestaan - luin sen joskus vuosia sitten ja kirjasta jäi mieleen sen eräänlainen unenomainen tunnelma.

Suosittelen muuten Ishiguron uusinta romaania, Ole luonani aina. Mielestäni se on Ishiguron paras teos, tosin melko erilainen kuin kirjailijan muut romaanit.

iidamari kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, Zephyr. Mukava, että löytyi toinenkin Ishiguron ystävä. Arvaa, mitä kirjaa luen parhaillaan - no, tietysti suosittelemaasi Ole luonani aina.

Anonyymi kirjoitti...

Great blog- really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...
cheap flights to osaka
flights to osaka
osaka flights