perjantai 30. toukokuuta 2014

Huijareiden paraati

Sain juuri loppuun ruotsalaisen Kerstin Ekmanin uusimman romaanin Huijareiden paraati. Mikä voimannäyttö noin kahdeksankymppiseltä kirjailijalta. "Älykkään viihdyttävä, hauska ja verevä, vuoden mahtavin kirja", kirjoitti Dagens Nyheter, ja olen samaa mieltä.

Toinen päähenkilöistä on Lillemor Troj, maansa juhlituin kirjailija. Hyvännäköinen, esiintymiskykyinen, ja kovasti median mieleen. Babba Andersson on Lillemorin vastakohta: tukeva ja ruma löntystelijä, mutta hän kirjoittaa kirjat, joilla Lillemor niittää suosiota aina siihen saakka, että hänet kutsutaan Ruotsin Akatemian jäseneksi.

Eräänä päivänä Babba saa tarpeekseen ja lähettää kustantajalle käsikirjoituksen, jossa paljastaa naisten huijauksen. Alkaa valtataistelu, jota Ekman pyörittelee niin ovelasti ja taiten, että itse oivalsin vasta viime lehdillä, kuka taistelun oikeasti voittikaan. 

Huijareiden paraati on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja. Tapaus. Mutta ihan helppo se ei ole. Jos ei ole lukenut Ekmania ennen, ei ehkä kannata aloittaa tästä, vaan vaikkapa maineikkaasti ja upeasti kirjotietusta Sudentalja-trilogiasta. 
  4 kommenttia:

friv 7 kirjoitti...

Aion kirjanmerkki tälle sivulle ja jakaa sen muutama hänen ystävistään, toivoen, että he voisivat auttaa. Kiitos jakaminen.

iidamari kirjoitti...

Kiitos itsellesi kommenteista.

Unknown kirjoitti...

Hei!

Olen kirjallisuuden opiskelija Itä-Suomen yliopistossa ja teen pro gradua Kari Hotakaisen teosten vastaanotosta kirjablogeissa ja ammattikritiikissä. Teokset ovat Luonnon laki, Jumalan sana, Ihmisen osa ja Juoksuhaudantie. Tutkin sitä, miten edellä mainittuja teoksia on arvotettu.

Olen huomannut, että sinulla on kirjoituksia juuri näistä teoksista. Kaipaan kuitenkin enemmän tietoja sinusta, jotta voisin muodostaa lukijakuvaa. Kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Käytän lopullisessa työssäni nimimerkkiäsi. Tarvitsisin sinusta seuraavia tietoja: ikä, sukupuoli, ammatti, koulutus ja asuinpaikkakunta. Lähetä tiedot sähköpostiini mahdollisimman pian: helipaa@student.uef.fi.

Jos kaipaat lisätietoja tutkimuksestani, vastaan tiedusteluihin mielelläni. Kiitos vastaamisesta!

Terveisin
Heli Paakkunainen

Unknown kirjoitti...

Hi! I’ve been reading your blog for a while now and finally got the
happy wheels demo | friv | happy wheels game